Littoistenjärven luontopolku

Littoistenjärven luontopolku on paikallisten suosima ulkoilureitti Littoistenjärven rannalla. Hiekkaranta, komea Littoisten verkatehdas, lintutornit ja asutuksen läheisyys tekevät polusta monipuolisen ja viihtyisän.

Reittikuvaus

Paikallisten suosima Littoistenjärven luontopolku kulkee järven rannalla, metsässä ja kävelyteillä aivan asutuksen lähellä. Lintutornien laelta voit tutkia näkymää yli koko järven sekä Järvelän kosteikkoa, joka on yksi Varsinais-Suomen parhaista lintukohteista.

Littoisten uimarannalta näet komean Littoisten verkatehtaan. Kesäisin uimarannalla on WC-tilat, pukukopit ja kesäkahvila. Grillipaikat, eväspöydät ja penkit ovat paikalla ympäri vuoden. Ranta syvenee loivasti, joten se sopii hyvin lapsiperheille. Uimarannan vieressä on tanssilava ja koirapuisto. 

Littoistenjärven luontopolku on helppo ja kulkee tasaisessa maastossa. Paikoittain poluilla on paljon juurakoita ja kostealla säällä vesilätäköitä. Polku kulkee autotien yli kohdissa, joissa ei ole suojatietä. Ole siis varovainen ylittäessäsi teitä! Voit kulkea luontopolun kumpaan suuntaan tahansa. Luontopolku on yhteen suuntaan 2,9 kilometriä pitkä ja edestakaisin matkaa kertyy 5,8 kilometriä. Polku on merkitty maalimerkein (sininen-valkoinen-vihreä).