Ajankohtaista

Uusi luontopolku Ankasta Nautelankoskelle

Tammireittien ensimmäinen opastettu ja viitoitettu luontopolku on avattu Liedossa. Ankan ja Nautelankosken välillä kulkeva polku tarjoaa niin lietolaisille kuin kauempaa tuleville mahdollisuuden nauttia kesäisestä luonnosta. 

Ankka–Nautela-polulla on pituutta kaikkineen kahdeksan kilometriä, ja sen voi kulkea kumpaan suuntaan tahansa tai vaikkapa osissa. Vaihteleva ja helppo on esimerkiksi 1,3 kilometrin Ankan lento, joka vie uudelta Ankan pysäköintipaikalta Liesan laavulle ja nuotiopaikalle, neuvoo liikuntasihteeri Mika Närvi Liedon kunnasta.

Virkistys- ja luontomatkailureitistöhanke

Ensimmäiset Kaarinan, Liedon, Paimion ja Sauvon virkistys- ja luontomatkailureitit löytyvät sähköisinä karttoina näiltä sivuilta. Tammireitit-reitistö käsittää yhteensä 445 kilometriä. Pyöräilyreittejä on 275 ja luonto- ja patikointipolkuja 50 kilometriä. Myöhemmin julkaistaan melontareittejä reilut 100 kilometriä. Tammireitit on tarkoitettu sekä kuntien omien asukkaiden että matkailijoiden virkistykseksi. Tarjolla on vaihtelevia ja monipuolisia maisemia, reittien varrella on runsaasti nähtävää ja useimpien varrelta löytyy virvokkeita ja jopa majoitusta.